УСПЕШНО НА ТАКМИЧЕЊИМА У ШК. 2015/2016. ГОДИНИ

 

Када су у питању школска такмичења, једна веома успешна година је за нама. Из готово свих наставних предмета, на свим нивоима такмичења, од општинског до републичког, наши ученици постизали су одличне резултате. Најлепши завршетак једне успешне такмичарске године је и 12 учешћа на републичким такмичењима из српског и енглеског језика, математике, физике, хемије, биологије и техничког и информатичког образовања, уз освојене 4 републичке награде, као и 7 учешћа на Републичком такмичењу у пливању. Стизале су и награде са литерарних и ликовних конкурса, музичких и спортских такмичења...

Све наше резултате можете погледати ОВДЕ.

 

 

ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈБОЉИМА

У свечаној атмосфери, уз пригодан програм и присуство великог броја родитеља и наставника, 10. јуна 2016. године, директор Младенко Анђелић, у име школе, уручио је дипломе и награде нашим најбољим ученицима - Ђаку генерације, носиоцима дипломе „Вук Караџић“ и учесницима републичких такмичења у  школској 2015/2016. години.

IMG 3152

IMG 3156

IMG 3161

 IMG 3162

За најбољег ученика у генерацији проглашена је Мина Селаковић VIII1, носилац дипломе „Вук Караџић“ и учесница такмичења из више наставних предмета, од општинског до републичког нивоа, на којима је  претходних година постизала значајне резултате. 

IMG 3164

 

 

 

 

 

 

 

Награђени су носиоци дипломе „Вук Караџић“: Мина Селаковић VIII1,  Јелена Печеничић VIII1,   Тамара Савић VIII1, ­­ Лука Мицић VIII1, Јован БајићVIII2, Нина ЂенадићVIII3, Ђорђе ДрагојловићVIII3  и Јелена Лечић, ИО Гостиница.

IMG 3190

 

 

 

 

 

 

 

Награђено је и петнаест ученика који су учествовали на републичким такмичењима: Катрина МитрашиновићVII1 и Мина СелаковићVIII1 за Републичко такмичење из српског језика, Богдан ЦветиновићVII1 и Алекса МијаиловићVIII2 за Републичко такмичење из биологије, Нина Ђенадић VIII3 за учешће на Републичком такмичењу из енглеског језика, Мина МиловићVI1 за Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања, као и учесници  Републичког  такмичења у пливању: Нађа Станић IV1, Маја Иванковић IV2, Немања ЂоковићIV4, Сунчица БогићевићV3, Михаило ИванковићVI2 ,  Ангелина Гаговић VII1  и Милица Милекић VIII2.

Посебне похвале и награде припале су Анђели Продановић VI3 и Петру ДамјановићуVII1 који су ове године донели нашој школи четири награде са републичких такмичења. Анђела је освојила треће место на Републичком такмичењу из физике и треће место на Републичком такмичењу из математике, а Петар два друга места, на Републичком такмичењу из хемије и Републичком такмичењу из физике. Такође, учествовао је и на републичким такмичењима из српског језика и биологије.

IMG 3198

 IMG 3199

ЧЕСТИТАМО НАШИМ ВУКОВЦИМА И ЂАКУ ГЕНЕРАЦИЈЕ, СВИМ УЧЕСНИЦИМА НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА, КАО И ЊИХОВИМ ПРЕДМЕТНИМ НАСТАВНИЦИМА!

 

Изложба фотографија

Поводом Светског дана заштите животне средине, 5. јуна, у ОШ "Нада Матић" у Ужицу, постављена је изложба фотографија на тему загађења животне средине. Ученици су добили истраживачке задатке да у нашем непосредном окружењу, граду и широј околини, пронађу сва она места где је људски фактор одговаран за загађење природе и да то забележе фото-апаратом. Од насталих фотографија сачинили смо изложбу.

Мотиви на изложеним фотографијама су: густ, црни дим који куља из димњака оближњих зграда и кућа, град обавијен смогом, неуређено и пуно отпадака речно корито, неуређене депоније у околини Златибора и Јелове горе, језеро Перућац, школско двориште после великог одмора, природа после излета туриста, неуредни хаустори и подруми зграда, препуни контејнери  смећа које се разноси около...

Циљ ове изложбе је да укажемо како визуелне уметности утичу на формирање људске свести и  да сврха уметности није  само  буђење и развијање естетских осећања и смисла  за лепо, већ да уметност може  пренети  и неку важну поруку друштву и  упозорити на неке негативне друштвене појаве.

Свако од нас може да да свој мали допринос очувању природе. А за оно што не зависи од нас, покушавамо да кроз уметност пошаљемо апел друштву. Достојевски је рекао: ,,Лепота ће спасити свет“... Ако уметник укаже на нешто што не ваља у друштву и ако они који имају моћ то схвате и поправе, могу на тај начин учинити свет бољим местом за живот.

Изложба фотографија биће отворена до краја јуна у нашој школи.

Оливера Шуљагић

F-1

F-2

 

 

 

Наши мали матуранти

Maturanti 2016.-page-001

 

Другарско вече, 3. јун 2016.

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Светски дан заштите животне средине обележава се сваког 5. јуна, још од 1972. године, са циљем да се кроз различите активности и кампање скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме са којима се суочава савремени свет, а у чијем корену лежи несмотрено и нерационално  коришћење природних  ресурса од стране човека.

Наша школа се, већ традиционално, прикључује овој иницијативи организовањем тематских радионица у вези са заштитом животне средине. Ангажовање ученика и наставника у овим облицима рада има за циљ освешћивање важности очувања животне средине, усвајање рациналнијих модела коришћења енергије и развијање навика селектовања и рециклирања отпада.

Интегративни приступ овој теми обухватио је осам наставних предмета (биологију, географију, хемију, техничко образовање, српски језик, ликовну културу, енглески и италијански језик) и ученике од 5. до 7. разреда, као и одељење ученика са потребом за додатном подршком у образовању.

У различитим облицима и методама рада (излагање, презентације, изложбе, рецитали, драматизације, истраживање, моделирање) ученици су говорили о угроженим животињским врстама у Србији, националним парковима, њиховој важности и биолошкој разноврсности и богатству, рециклажи, обновљивим изворима енергије и енергетској ефикасности, загађењу града и околине, примерима добре праксе у Италији, активизму у области заштите животне средине, природи као примарном услову опстнка живота на планети Земљи. 

Интересовање ученика за учешће у оваквим радионицама је из године у годину све веће, што нас охрабрује и указује на то да су идеје заштите животне средине и свест о личном ангажману појединца постале важан део њиховог одрастања. 

Снежана Цветковић 

 20160606 194249 20160606 191017 120160606 194918

 20160606 192203 20160606 19064220160606 194104 1

 20160606 190612 20160606 195341 120160606 192643

20160606 194908