„Што је школа згодна“

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК– РАСАДНИК МЛАДИХ ТАЛЕНАТА

У  ОШ „Нада Матић“ у Ужицу  ради продужени боравак који обухвата ученике  првог и другог разреда из свих одељења, ученике ромске мањине и одељења ученика са сметњама у развоју које ради у саставу школе. Поводом завршетка школске године одржана је завршна приредба за њихове другове, родитеље и учитеље под називом „Што је школа згодна“.

        

 У припремању и организовању приредбе учешће су узели сви ученици који похађају продужени боравак. Уз максималну подршку учитељице они су најпре осмисли начине на које ће презентовати своја остварења из ликовних, литерарних, драмских и музичких радионица које раде у оквиру слободних активности у продуженом боравку. Представили су се сви који су желели према својим афинитетима и замислима уз максимално активирање ученика и уважавање разлика, наступајући индивидуално или слободно организовани у групе и парове. 

Најпре су сви отпевали песму „Ау, што је школа згодна“, а онда су читали своје радове настале у литерарној радионици: о другарству, школи и знању, формирајући на паноу занимљиво ликовно решење.

Посебну пажњу је изазвао наступ Ђурђице Алексић која је извела композицију на виолини „Мазурка“, за коју је на два међународна такмичења одржана у мају ове године у Сремској Митровици и Београду, освојила 3. место. Смењивале су се музичке, драмске рецитаторске и гимнастичке тачке уз велики смисао деце за импровизацију и уметничко стваралаштво. На крају је дует две младе виолинисткиње Николине Јањић и Ћурћице Алексић поздрављен овацијама.

           Организовање продуженог боравка у школи је прилика да се код деце у раном узрасту  препознају, развијају и негују креативност и стваралаштво кроз различите видове слободних активности,.

            Присуство директора школе приредби показује да ова школа максимално подржава све облике активности у којима се исказују таленат и стваралаштво деце.

                                                                                               Милина Ћитић