Књижевни сусрет деце са писцем – Урош Петровић, гост наше школе

PC050292   Акција „Књига – мој друг“, коју су покренули родитељи у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, након креативних радионица и продајне изложбе, настављена је гостовањем Уроша Петровића, једног од најпознатијих савремених  српских писаца за децу и младе. Урош је добитник многих награда („Невен“, „Доситејево перо“, неколико награда Змајевих дечијих игара“ и др.), коаутор је програма „NTC систем учења“, гостујући предавач у школама и на факултетима у земљи и иностранству, добитник престижних награда за фотографију и један од најуспешнијих решавача IQ X теста на свету.

     Књижевни сусрет овог писца са ученицима наше школе одржан је у школској читаоници, 5. децембра ове године. Ово дружење деце са писцем представљало је занимљив спој књижевног сусрета и кретивне радионице,  и протекло је у веома живој и интерактивној атмосфери. Пишчеве приче-мозгалице и приче у загонеткама представљале су за децу својеврстан изазов, подстицале су их на размишљање, трагање за одговорима и развијање маште. Деца су била веома активна, не скривајући одушевљење овим чудесним и необичним светом Урошевих прича, раскошне маште и необичног хумора.

      Иако је дружење трајало дуже од планираног, писац се и након тога задржао у разговору са децом, потписујући  књиге.

    Овом књижевном сусрету присуствовао је велики број ученика, али и њихових родитеља и наставника.

     На крају, школска библиотека је од Уроша Петровића добила на поклон три његове књиге – роман епске фантастике „Авен и јазопас у Земљи Ваука“, „Пети лептир“, дело које је 2007. године проглашено најбољим романом за децу и младе на српском језику и „Деца Бестрагије“, књига која је 2013. године награђена признањем Змајевих дечијих игара за најбољи роман намењен младима.

PC050276

PC050281

PC050288

 PC050277PC050289