Родитељи - предавачи на часовима одељењског старешине

  У циљу подстицања правилног развоја деце и усклађивања педагошког деловања породице и школе, одељењски старешина одељења VII3 Ратомирка Веизовић, у сарадњи са родитељима ученика, организовала је часове одељењског старешине на један посебан начин.  Родитељи су се нашли у улози предавача на овим часовима, говорећи деци о неким темама које су веома важне за њихово одрастање. 

DSC 0022  Стоматолог Драгутин Ђенадић одржао је предавање на тему „Превентива у стоматологији". С обзиром на то да ће се седмаци ускоро опредељивати за будуће занимање, на овом часу представљено је занимање стоматолога, али је одржано и предавање о превентиви и здрављу зуба, што је од веома великог значаја за децу овог узрастра.

DSC 0109 На другом часу одељењског старешине, Надежда Поповић, електроинжењер (одсек софтверски инжењеринг), одржала је предавање на тему „Пронађи и правилно користи информацију". Говорила је деци о социјалним мрежама, њиховим предностима и манама, о могућим злоупотребама социјалних мрежа и како се од тога заштитити. Такође, било је речи о томе како пронаћи и правилно користити информације са интернета, како вредновати поузданост информација које се проналазе на интернету.

  Ови часови, којима поред ученика, пристуствују и њихови родитељи, представљају пример добре праксе када је реч о сарадњи одељењског старешине са родитељима, који се на овај начин укључују у школски живот своје деце.

DSC 0034

DSC 0100

DSC 0101