ОБАВЕШТЕЊЕ O ЗАЈЕДНИЧКОЈ ПРОСЛАВИ УЧЕНИКА VIII РАЗРЕДА ОСНОВНИХ ШКОЛА ГРАДА УЖИЦА

Актив директора основних школа Града Ужица разматрао је питање организације прославе мале матуре. Према важећим прописима, прослава мале матуре у организацији школа може бити искључиво у објектима школа или установа културе. Другачији видови прослава и окупљања ученика осмог разреда нису планирани годишњим плановима рада школа.

Актив директора обавештава да школе не учествују нити подржавају организацију и реализацију оваквих прослава ван законом прописаних објеката и сматрају их ризичним за безбедност и здравље деце.

Општински Савет родитеља не подржава организацију и реализацију оваквих прослава.

Актив директора основних школа Града Ужица

OБАВЕШТЕЊЕ

2018obavestenje

У недељу, 29. априла 2018. године, у ОШ „Нада Матић“ одржаће се Окружно такмичење из српског језика и књижевности, са почетком у 10 часова.

УПИС ПРВАКА И ПРЕДШКОЛАЦА У ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ

2018upisprvaka1

Основна школа „Нада Матић“ у Ужицу уписује ученике првог разредаи полазнике припремног предшколског програма од  2. априла  2018. године.

 

У први разред основне школе уписују се сва деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година.

У предшколску групу упусују се сва деца у години пред полазак у школу.

Опширније: УПИС ПРВАКА И ПРЕДШКОЛАЦА У ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа, обезбеђује бесплатне уџбенике и друга наставна средства из уџбеничких комплета које су школе изабрале да користе у настави, за ученике другог, трећег, четвртог, шестог, седмог и осмог разреда, почев од школске 2016/2017. године, а закључно са 2018/2019. годином (Кагалог), као и које ће школа изабрати за ученике првог и петог разреда, почев од школске 2018/2019. године, на основу новог Плана и програма наставе и учења. 

Опширније: БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019.