Излет предшколаца

Излет предшколских група наше школе реализован је 5. јуна 2014. године.

Предшколци су у Злакуси посетили етно-домаћинство Терзића авлију, где су били у прилици да се упознају с тим како се некада живело. Посетили су и Потпећку пећину; разгледајући пећинске украсе, чули су многе занимљивости о овој пећини. Обишли су и домаћинство грнчара Николића, који је деци показао како се прави лонац од глине. Свако дете је било у прилици да направи неки предмет од глине и да га понесе кући као сувенир и успомену са овога излета.

Излет ученика првог разреда

Picture 179Ученици првог разреда наше школе били су на једнодневном излету у Сирогојну. У пратњи кустоса, посетили су Музеј „Старо село“, где су имали прилику да се упознају са појмом музеја на отвореном и виде поставку којом се представља организација свакодневног породичног живота, архитектура, начин привређивања у златиборским селима половином деветнаестог  века. На отвореној позорници у оквиру Музеја показали су своје вештине рецитовања, певања и глуме у вези са градивом наученим у првом разреду.

Ученици су потом разгледали Сирогојно и упознавали се са овим живописним златиборским селом.

У раним поподневним сатима организована су и спортска такмичења између одељења првог разреда.

Picture 180

Picture 187

Picture 190

Picture 152

 

 

 

 

 

 

 

Picture 145

 

 

 

 

 

 

 

Излет

Ученици четвртог разреда и ученици са сметњама у развоју (III, IV, V и VII разред) били су на једнодневном излету на Мокрој Гори – возили су се Шарганском осмицом, шетали и посетили Мећавник. Један део дана ученици су провели на тари, у слободним активностима, шетњи и игри.

Излет

  Ученици II разреда провели су 11. маја предиван дан обилазећи водопад у Гостиљу, Стопића пећину и етно село Сирогојно. Ево како је протекао њихов излет!

 

Опширније: Излет