У ЧИТАЊУ ЈЕ МОЋ И РАДОСТ

У понедељак, 1.3.2021. године, указали смо на значај књига, читања и школских библиотека. Наша школа придружила се акцији "Читајмо гласно", коју организује Друштво школских библиотекара поводом Националног дана књиге. Душица Стевановић, наставница српског језика и школски библиотекар, организовала је час гласног читања у школској библиотеци.

Часу су присуствовали ученици I1, I3, I4, II3, IV1 и ученици који се образују по ИОП-у 2 (3. и 4. разред). Придружиле су се и учитељице Славица Ћериман Китић, Илинка Милановић и Нада Марић. Сви су гласно читали омиљене стихове, делове романа, приповетки, бајки, басни, а потом разговарали о прочитаном. Погледали су и кратку репортажу о једанаестогодишњем дечаку који је за годину дана прочитао 300 књига. Закључили су да морамо читати да бисмо били паметнији и духовно богатији, да бисмо боље разумели себе, али и свет око нас.
Акцији су се придружили и наши другари из издвојеног одељења у Гостиници. Читали су са својим учитељицама Маријом Петронијевић Станковић и Душанком Грујичић на часу српског језика. И наши старији другари, са наставницом српског језика Данијелом Илић Мићовић, одазвали су се овој акцији.
У читању је моћ и радост. Читајте!!! Поручили су учесници ове акције.

 

Душица Стевановић