ТРЕЋАЦИ НА ИЗЛЕТУ У ЈАГОДИНИ

2018jagodina

У среду, 6. јуна 2018. године, реализован је излет за ученике трећег разреда матичне школе и трећег и првог разреда Издвојеног одељења у Гостиници.

Ученици су у пратњи својих учитељица Сање Чутовић, Гордане Јовановић, Милене Гудурић, Мирјане Цвијовић, Душанке Грујичић и стручног вође пута Данијеле Ватазевић, а у организацији Туристичке агенције "Златан превоз", кренули пут Јагодине.

Посетили смо Музеј воштаних фигура који се простире на 450м2. У Музеју је изложено 30 фигура наших најважнијих личности из области историје, културе, науке и спорта. У непосредној близини налази се аква-парк са базенима за спортске и рекреативне активности, са воденим атракцијама за децу и системом тобогана. Олимпијски базен је опремљен за одржавање пливачких и ватерполо утакмица. Обишли смо зоо-врт који је почео са радом 2006. године. Врт се простире  на око 2,5 хектара земље са бројним животињским врстама. Налази се на терену који је претходно била ледина, а похвално је да ниједно дрво није исечено током градње објекта, већ су уклопљени у састав врта. Предах смо нашли у градском парку Ђурђево брдо. Парк је оаза зеленила и цвећа, опремљен клупама за одмор, стазама за шетњу, дечјим забавним парком. У централном делу налази се летња позорница са амфитеатром. Парк краси вештачки водопад висине 7, а ширине 12 метара.

Након лепо проведеног дана у Јагодини, вратили смо се у Ужице у вечерњим сатима.               

                                                                   Данијела Ватазевић