ДОДЕЛА НАГРАДА И ДИПЛОМА

За наше најбоље ученике и њихове родитеље организован је свечани пријем 21. јуна 2018. године. Уз предивну музику, коју су изводиле наше талентоване ученице Ђурђица 

Алексић и Сања Васовић, и надахнуто казивање поезије Анастасије Продановић и Дарије Петровић, ученица које су протеклих година биле веома успешне на Општинским такмичењима рецитатора, директорка Бранислава Јовичић уручила је дипломе и награде ђаку генерације, носиоцима дипломе „Вук Караџић“ и ученицима који су учествовали на републичким такмичењима.

 

За ђака генерације школске 2017/2018. године проглашена је Анђела Продановић, ученица VIII3, која је постизала значајне резултате на великом броју такмичења,  на свим нивоима, од општинског до републичког.

Награђено је петнаест ученика који су носиоци дипломе „Вук Караџић“: Вања Аћимовић VIII1, Катарина Јараковић VIII1,Лана Ковачевић VIII1, Ања Лугић VIII1, Мина Миловић VIII1, Валентина Миловановић VIII2, Лена Биљић VIII3, Павле Благојевић VIII3, Игор Николић VIII3, Дарија Петровић VIII3, Анђела Продановић VIII3, Ђурђина Рогић VIII3, Јован Максимовић VIII4, Маријана Дедић VIII4 и Анастасија Продановић VIII4.

Ове школске године двадесет ученика наше школе учествовало је на републичким такмичењима. Награде су добили:

– Анђела Продановић VIII3, за трећу награду на Републичком такмичењу из физике, похвалу на Републичком такмичењу из математике и учешће на Републичком такмичењу из српског језика и Републичком такмичењу из енглеског језика;

– Мина Филиповић VII2, за учешће на Републичком такмичењу из српског језика;

– Игор Николић VIII3, за учешће на Републичком такмичењу из српског језика;

– Милица Пауновић VII3, за учешће на Републичком такмичењу из биологије;

– Данило Грујичић VIII3, за учешће на Републичком такмичењу из енглеског језика;

– Андреј Кнежевић II1, Лена Ковачевић II4, Новак Дамјановић III2, Ивана Богићевић III3, Јована Ђоковић IV4, Владимир Марјановић V3, Кристијан Милутиновић VI1, Ивона Тамбурић VI3, Ида Ненадић VI4, Немања Ђоковић VI4, Благомир Косић, ученик VIразреда ИО Гостиница, и Сунчица Богићевић VII3, за учешће на Републичком такмичењу из пливања.

Награђена је и Ђурђица Алексић VII3 за изузетне резултате и прва места која је освајала на музичким такмичењима, републичким и међународним.

Након примања награда присутнима се обратила Анђела Продановић, ђак генерације:

„Ових осам година су, чини ми се, пролетеле поред нас, а ми нисмо стигли ни да се осврнемо. Мислила сам да ћу се осећати одраслије, зрелије, можда, мало озбиљније када буде дошао тренутак завршетка основне школе и одабир даљег школовања. Ми нисмо мала деца, али још увек нисмо ни одрасли људи. Пред нама је још много изазова.

Овом приликом желим да захвалим свим наставницима на стрпљењу, труду, разумевању, подстицању и вери у нас.

Желела бих да захвалим трима веома посебним дамама.

Учитељици Милини, у чијим сам очима, још од првог тренутка, видела да ћемо увек имати подршку. Научила нас је свему, пре свега, томе да су поштовање и љубав основа и покретач живота. Она је била наша звезда водиља прве четири године и она је та која је од школе, коју смо сви сматрали бауком, направила рај.

Наставници Данијели, која ме је неповратно заљубила у математику и захваљујући којој сам пронашла себе јер сам математику заволела безусловно и без математике мој живот би био непотпун и бесмислен. Хвала Вам што сте веровали у мене када ја нисам и што сте увек били ту.

Разредној, која ми је у почетку деловала строго, али убрзо ми је постала као друга мајка. Разредна, хвала Вам што сте ме критиковали, што сте увек били искрени према мени, што сте ме мотивисали, давали ми савете, увек били стрпљиви, што бисте ме орасположили и загрлили онда када ми је то било потребно. Хвала Вам што сте били бескрајна подршка ове четири године. Хвала Вам за сваку лепу реч. Хвала Вам што сте ми помогли да постанем добра особа са својим мишљењем и што сте ме научили да увек кажем ни превише ни премало, већ тачно колико треба. Речима, а ни математичким симболима, није могуће описати колико сам Вам захвална, колико ћете ми недостајати и колико ће часови српског језика у наредним годинама бити испразни без Вас.

Иако сам носилац многих диплома, желела бих да кажем да диплома нема смисао ако је само папир који служи за излагање у витрини и да диплома није ништа ако иза ње не стоји трајно усвојено знање.“

ЧЕСТИТАМО СВИМ НАГРАЂЕНИМ УЧЕНИЦИМА И ПОНОСИМО СЕ ЊИМА!