НАГРАДА ЗА НАЈБОЉИ ПЛАКАТ

Тим за остваривање пројекта „Образовање за права детета“ у ОШ „Нада Матић“, који је подржан од стране Ужичког центра за права детета и Песталоци дечје фондације, расписао је ликовни конкурс на тему Наша одељењска правила“. 

plakat 4

 

Конкурс је уследио након доношења одељењских правила на часовима одељењског старешине, део је Акционог плана Тима и једна од активности у оквиру обележавања Дечје недеље у нашој школи. Циљ је да свако одељење има своја одељењска правила којима се регулише дисциплина, смањује и спречава насилно и свако друго неприхватљиво понашање које угрожава ученике и запослене у образовању, као и сам наставни процес.

 

Четворочлани жири у саставу: Филип Баралић, мастер ликовни уметник, Ана Лазић, дипломирани керамичар, Биљана Ваљаревић, професор српског језика и књижевности, и Јелена Јовановић, професор разредне наставе, максималан број поена доделили су плакату ученика V1 одељења, да би потом уследили радови ученика VII4, III3, VI1... Плакати који су настали током ликовног конкурса изложени су у холу школе. 

plakat 1

Све одељењске заједнице које су на маштовит и креативан начин представиле правила понашања у свом одељењу похваљене су, док су ученици Vодељења награђени. Они су, у пратњи одељењског старешине, одгледали позоришну представу ,,Ах, тај змај“, у извођењу Позоришта за децу из Крагујевца, које је гостовало у нашем граду у оквиру Дечјег позоришног фестивала. Ученици су, у пријатној атмосфери, уживали у бајци о једном змају који није желео да једе принцезе, у креацији лутака, костима и сценографије, као и у предивној дечјој музици.


plakat 5plakat 6plakat 7plakat 3plakat 2plakat 8

 

Оливера Шуљагић, Марина Лазић