ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ХЛЕБА И ХРАНЕ

Међународни дан хлеба и хране обележава се 16. октобра. Тим поводом је у нашој школи организована тематска радионица у којој су учествовали ученици одељења

3/4, 6/4 и 8/3, као и учитељица Љиљана Оташевић и вероучитељ Силвија Аћимовић.

Ученици 3/4 Андреј, Давид, Игор и Никола, кроз рецитацију „Хлеб“, упознали су нас са занимањима и људима који хлеб праве. Још неколико дивних речи о хлебу чули смо од Исидоре и Лене, а о ратару нам је причала Јана. Вукашин је озбиљним тоном исприповедао рецепт за славски колач, а Јована и Вања су прочитале најпознатије изреке о хлебу. Ученици 8/3 Дарко и Марина провели су нас кроз значај и симболику хлеба у православљу и били су одлични ствараоци и водичи кроз презентацију у којој смо видели како изгледа све оно о чему смо те вечери слушали. Сунчица, ученица 6/4, поучила нас је који су све кораци и радње потребни, колико рада и труда, да се дође до укусног и мирисног хлеба, а запевала је и стару песму о српској слави.

Након најпознатијих изрека о хлебу, прочитано је и неколико занимљивости, а затим је стечено знање утврђено кратким квизом у коме су обе групе учесника биле награђене јер је резултат био нерешен!

Учење и дружење је завршено послужењем домаћим кифлицама и штапићима.