МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Поводом Међународног дана толеранције и Светског дана права детета, чланови Ученичког парламента наше школе посетили су Основну школу за образовање ученика са сметњама у развоју „Миодраг В. Матић“.

Са ученицима ове школе реализовали смо радионицу под називом „Разноликост је људско богатство“, чији је циљ био да постанемо свесни да је различитост свуда око нас. Учећи о другима, постајемо толерантни према ономе што је различито. На тај начин, у друштву у коме се различитости прожимају, изграђује се поверење и заједништво. Ово дружење нас је навело на закључак да, прихватањем чињенице да су људска бића природно  различита и да имају право да живе у миру и онакви какви јесу, овај свет постаје боље место за живот.  

Радионица је реализована оцртавањем дланова на разнобојном папиру. На симболичан начин представили смо своје различитости, а спајањем дланова показали смо јединство. 

Општи утисак свих присутних је да смо остварили циљ радионице и да смо у опуштеној и пријатној атмосфери створили нека нова пријатељства. Растали смо се уз обећање да ћемо дружење наставити другом приликом.

Ученички парламент