„НАПРАВИМО НЕРВНУ ЋЕЛИЈУ"

Ученици седмог и осмог разреда наше школе учествовали су у пројекту "Направимо нервну ћелију", који је одобрен на конкурсу

Центра за промоцију науке из Београда. Пројекат је реализован 21. децембра 2018. године, у оквиру Научног клуба Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Ужице.

Учествовањем у овом пројекту, ученици су имали прилику да се упознају са грађом и функцијом нервне ћелије, као и начином стварања и кретања нервног импулса. Након едукативног дела и демонстрације нервног импулса на постојећем моделу, уследила је креативна радионица у којој су ученици, подељени у две групе, имали прилику да од постојећег материјала и мало маште направе нервну ћелију уз помоћ едукатора. Последња активност је био квиз знања, који је садржао питања везана за изложено градиво,  подстичући такмичарски дух ученика.

Радионице су водили Далибор Рајковић, професор физике и информатике, Саша Алемпијевић, дипломирани биолог и еколог, Милена Живковић, дипломирани физичар и Бојана Миленковић, студент екологије.

Мирјана Николић Матовић, наставница биологије