РАД НАШИХ УЧЕНИКА НА 17. МЕЂУНАРОДНОМ САЛОНУ СТРИПА

2019msstripa

Рад ученика Николаја Нешовића 63 и Стефана Нешовића 63, под називом "Један дан у животу малог Радајза-Па", изложен је на 17. Међународном салону стрипа у Студентском културном центру у Београду. Велику изложбу Салона чине најуспелији радови урађени у форми стрипа или илустрације, из свих крајева света, разврстани према узрасним категоријама.

Међународни салон стрипа је фестивал девете уметности и представља најмасовнији и највећи догађај у вези са стрипом у Србији и једну од најзначајнијих смотри ове уметности у региону.  Значај ове манифестације потврђују и имена гостију овогодишњег Салона: Рајко Милошевић Гера (познат као r.m. Gera), један од највећих европских мајстора стрипа и илустације, који тренутно живи у Шпанији, Недељко Драгић, један од највећих живих аутора из златног доба Загребачке школе цртаног филма, који тренутно живи у Минхену, француски стрип-сценариста Оливије Добремел (познат као DOBBS) и један од водећих српских илустратора и стрип-цртача Бобан Савић (познатији јавности као ГЕТО).

Честитамо нашим младим уметницима, чији су се радови нашли на једном оваквом догађају и желимо да наставе са представљањем догодовштина из свакодневног живота малог Радајза-Па, на веома занимљив, духовит и оригиналан начин.

Живот малог Радајза-Па можете пратити у електронској форми стрипа  www.instagram.com radajz pa.

Оливера Шуљагић