НАЈБРОЈНИЈИ НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ

pravadeteta

Ужички центар за права детета, у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који реализује уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске, организовао је конкурс на ком су учествовали и ученици наше школе. 

Дејан Алексић, признати песник за децу, написао је циклус песама о џиновима, које су послужиле као литерарни подложак за дечје илустрације. На позив у стиху: „Дејан од вас чека ликовна решења нека“, одазвало се 178 ученика, од којих су 42 ученика наше школе. Жири, који су чинила деца, професионалци и аутор песама, на основу унапред прописаних критеријума, издвојио је најуспешније ликовне радове. 

Илустрације ученица наше школе Николине Стаменковић VI3 и Ружице Кендије VI2 нашле су се међу најуспешнијим у категорији ученика старијих разреда. Тим пројекта „Образовање за права детета“ и песник Дејан Алексић захвалили су се свим учесницима конкурса и наградили их потписаним примерком књиге овог аутора. Поред тога, похвалили су ученике ОШ „Нада Матић“ и њихову наставницу ликовне културе Оливеру Шуљагић за убедљиво највећи број послатих радова.

Марина Лазић