Регионална размена PCF партнера на пројекту из Србије и Македоније

Регионална размена Ужичког центра за права детета (UCPD) и партнерских организација и школа из Србије и Коалиције Омладинских организација SEGA из Македоније, одржана јеу Краљеву од  4. до 7. новембра 2015. године, са основним циљем размене искустава, пројектних резултата, научених лекција и изазова, практична примена појединих пројектних активности.

Интерактивни приступ рада је подстакао учеснике да се активно укључе усваки сегментпрограма, постављају питања и дају коментаре о темама које их се тичу, остваре интеракцију са другим учесницима и фацилитаторима, размене ставове и идеје о заједничким питањима. Поред пленарних заседањља, презентација рада у малим групама, значајне су се показале и пано презентације школа које су презентовале примену индекса у својим срединама. Велику пажњу су изазвале посете партнерским школама „Чибуковачки партизани“ и „Светозар Марковић“, где су деца и наставници приказали практичну имплементацију индекса у школама. Домаћин скупа, УГ „Имам идеју“ је организовао посету градоначелнику који је поздравио госте и том приликом су деца из школа извела игроказ о правима детета.

Нашу школу на овом скупу представљала је Севда Рамовић, школски педагог и члан школског тима за реализацију пројектаОбразовање за права детета, презентујући активности које је наша школа реализовала у оквиру овог пројекта.

 

1 ove 4

1 ove 6 1 ove 7

 1 ove 14 1 ove1 ove 13

 20151104 190511 resized 320151104 182329 resized 3